Przygotowanie sieci wod-kan do wdrożenia monitoringu ZGŁOSZENIA DO 24.05!

W obecnych czasach monitoring stał się niezbędną podstawą przy odpowiedzialnym zarządzaniu przedsiębiorstwem – eksploatacji. Konieczność wdrażania w każdym przedsiębiorstwie wodociągowym monitoringu narzucają przepisy prawne, ale jeśli nawet takowe by nie obowiązywały to w szeroko pojętym interesie przedsiębiorstwa wod-kan byłoby mimo wszystko wdrażanie takiego systemu.

 Zadaniem monitorowania sieci wodociągowej jest systematyczna identyfikacja i rejestracja stanu sieci oraz bieżących zmian wartości parametrów hydraulicznych, jakości wody oraz stanu technicznego sieci. Celem takiego działania jest zapewnienie prawidłowego zarządzania siecią, a docelowo, kontrola stanu jakości świadczonych usług w zakresie dostawy wody o wymaganej jakości, odpowiedniej ilości oraz pod wymaganym ciśnieniem. Pojawia się zatem pytanie jak prawidłowo i rzetelnie przygotować system monitoringu? Jakie parametry, gdzie i jak często mierzyć? Z jakich urządzeń i rozwiązań skorzystać? Jakie problemy techniczne można napotkać na drodze realizacji? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć podczas szkolenia. Przekazywana podczas zajęć wiedza teoretyczna ilustrowana będzie licznymi przykładami rozwiązań praktycznych wdrożonych monitoringów sieci wod-kan.

Materiały ze szkolenia będą w formie płyty CD z prezentacją.

 Prelegenci:
opiekun merytoryczny dr inż. Wojciech Koral – adiunkt, Politechnika Śląska, Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. w Gliwicach, specjalista w zakresie monitoringu i gospodarki wodomierzowej

dr inż Bożena Gil – adiunkt, Politechnika Śląska, specjalizacja sieci kanalizacyjne

program szkolenia (pdf)

formularz zgłoszenia (pdf)

Hotel Patio – miejsce szkolenia – usytuowany jest w dwóch malowniczych kamieniczkach, 50 metrów od wrocławskiego Rynku, dlatego na wieczorną dyskusję kuluarową i kolację zaprosimy Państwa do minibrowaru i restauracji „ Spiż”. We wrocławskim Ratuszu w jego zabytkowych wnętrzach, stworzony został zespół usługowo-produkcyjny, który tworzą: restauracja, minibrowar, sklepik z firmowymi upominkami oraz pub piwny. To właśnie w nim umieszczony jest niezwykle ciekawy w formie kocioł warzelny oraz kadź filtracyjna. Inne urządzenia technologiczne goście obserwują przez szklane ściany. Dziś w „Spiżu” produkuje się 6 gatunków piwa.

 

**Chcesz dotrzeć z ofertą Twojej firmy do Uczestników szkolenia?

Oferujemy następujące formy promocji:

  • wystąpienie promocyjne*** (20 min.) – liczba ograniczona
  • stoisko promocyjne – liczba ograniczona
  • rozdanie folderów
  • roll up na sali
  • umieszczenie reklamy w materiałach szkoleniowych

Kontakt: tel. 792 989 033 lub promocja@dendros.pl

line